Gember-look pasta is een smaakmaker die iedereen in de koelkast zou moeten hebben.
Deze pasta is niet alleen voor de Afrikaanse keuken. In de Aziatische en zuid-Europese keuken wordt het ook vaak gebruikt.
Gember-look geeft een super smaak aan je gerechten en met een grote dosis vitaminen en anti-oxidanten, is het nog erg gezond ook. Met slechts drie ingrediënten is het bovendien nog eenvoudig te maken ook.
Je kan het ongeveer een week of twee tot zelfs een maand bewaren in de koelkast in een afgesloten verpakking (bvb een schoon glazen potje met deksel dat je eerst gekookt hebt) .
Hieronder vind je ons recept voor een eenvoudige maar smaakvolle gember-look pasta.
INGREDIENTEN
100 gr look (gepeld)
100 gr gember, geschild en een beetje kleiner gehakt. (je hoeft de gember niet per sé te schillen, maar dan moet je ‘m wel heel grondig wassen.
Olie naar smaak. Liefst arachide-olie, maar andere plantaardige oliën met een neutrale smaak kunnen ook.
RECEPT
- Gooi de helft van de look en de helft van de gember in een blender en mix tot een ruwe pasta.
- Voeg een beetje olie toe als het niet goed mixt.
- Doe de andere helft van de gember en de look er bij.
- Voeg nu beetje bij beetje olie toe terwijl je mixt tot je een gladde en fijne pasta krijgt.
- Als de pasta te droog is, kan je telkens een klein beetje olie bij gieten tot je een fijne pasta krijgt.
- Doe de pasta nu in een glazen potje. Duw de bovenkant plat met de achterkant van een lepel en giet een beetje olie bovenop. Net genoeg om de pasta onder te zetten zodat er geen zuurstof aan kan. Doe dit elke keer als je het gebruikt hebt. Je heerlijke gember-look pasta blijft zo langer vers.
enjoy!